onsdag 24 februari 2010

ArkivlyckaAlltså, varför är vi sådana sugare för arkiv? Klart det är en sjukdom, klart det svider skönt på hela kroppen. Kanske är det bara lite aids, kanske är det vanlig hederlig galenskap, men vi kan titta på en bild av ett arkiv i någon form hur länge som helst. Hur länge är det? Tja, ungefär 3 timmar, ibland 4 timmar. Snart eller kanske redan nu kommer vi att göra det hela tiden. Hur snart är nu? Alldeles nyss.

Hade vi inte varit så trötta, så trötta, då hade vi letat fram hur många arkivbilder som helst. Men ibland orkar man helt enkelt inte. Nä. Så det blev bara två.

Först den som satte igång det hela, bilden på John Hughes alla anteckningsböcker i senaste numret av Vanity Fair. Oj, han gillade att anteckna och han gillade anteckningsböcker. Bilden gör oss så glada att vi ringer runt till landets alla snickare och skriker att ska vi ta och bygga upp ett stort berg av masonit och liksom på så vis bygga oss ett bo och där själva bli till ett arkiv och dö, dö, dö?! Nio av tio snickare lägger bara på. Men den tionde har man desto mysigare med!

Och sen hittade vi i förbifarten bilden på lilla Andy Warhol-arkivet i Andy-blir-80-numret av Interview från juni/juli 2008.