lördag 19 december 2009

Multimedialistan 2009! Plats 7: Pianomusiken!


7. Rocha: Hands Of Love (Fingers Of Sand) (International Feel Recordings), Florence + The Machine: Rabbit Heart (Raise It Up) (Leo Zero Remix) (Universal Island Records)och House Of House: Rushing To Paradise/The Rough Half (Whatever We Want)
Om det är nåt vi gör så fort vi får några minuter över, så är det att spela piano! Och som vi spelar! Vi spelar snabbt, vi spelar långsamt och ibland spelar vi med socker på!
Men i år är det inga som har spelat piano bättre än det här gänget. Det fina pianot genom hela Hands Of Love får oss att göra allt möjligt, bl a riva ost, smälta ost, tärna ost men framförallt hyvla och äta ost! Har du den inte måste du skaffa den nu och har du den redan, ja, då är det bara till att skaffa ett ex till! Rocha har för övrigt tidigare spelat in och släppt skivor under namnet Lars Roos.

Rushing To Paradise/The Rough Half har ju redan varit på listan, men det var ju för att det andra Whatever We Want-släppet skulle få en kompis, för de två House Of House-låtarna ska ju vara här uppe egentligen, här uppe där man spelar piano och där luften är så mycket högre!

Men det mysigaste pianot, det har vi nog ändå i Leo Zeros remix av Rabbit Heart (Raise It Up)! Oooh, vad fint det är! Det är "gospel" och vi står här iklädda skira tyger, ja, nästan inga tyger alls och vi ser väldigt, väldigt fjantiga ut, men det gör oss inget för det spelas piano för oss, bara oss!

Och den här platsen använder vi även som bonusplats till gossen Leo Zero för han har varit inblandad i så mycket bra i år. Förutom Rabbit Heart så var det ju han som gjorde filtergöttiga (ja stundtals till och med lite för filtergöttiga, men herregud, bättre för mycket än inget alls!) versionen av Prefab Sprouts 124 år gamla mysdänga Bonny från 1984!

Men låten som egentligen skulle ha egen liten piedestal är Leo Zeros remix av Zarrylades Eyes Above Your Head som lite låter som den där Paul McCartney-spelar-med-The Police-låten du önskar ska komma till dörren men som aldrig kommer till dörren. Ja, inte förrän nu då. Leo "Teo" Zero har remixat, tagit omslagsfotot, typat typon och vi gissar att han även producerat "skiten". Kanske han till och med har klippt skägget på farbror Zarrylade!?
Skaffa den, dina äppelplockarhänder behöver den!

Bonusmusiken från Leo Zero:
Prefab Sprout: Bonny/Bon Bon (A Leo Zero Re-Edit) (Glory's)
Rüf Dog: Dirty (Leo Zero Remix) (The Popular People's Front)