onsdag 16 december 2009

Multimedialistan 2009! Plats 13: Modemagasin som inte flashar sjuttonåriga tjejers bröst!


13. Brittiska Elle, Vogue och Harper's Bazaar
Mainstream? Ja, eller bjässarna, Elle, Vogue och Harper's Bazaar. Brittiska upplagorna får oss att klappa händerna då modet allt som oftast ser strålande ut. Elle och Bazaar är dessutom förhållandevis väl formgivna. Vogue ser dock bedrövlig ut.
Men i dessa magasin finns en lättare hand med modet. Det är inga konstigheter som vi säger här på kontoret. Men det är heller inte tråkigt.Vi springer och köper dom hela tiden.
Elle fick oss till och med att tycka att några sidor med "konst" av Pete Doherty kändes bra.

Men den stora och avgörande skillnaden, förutom att dom alltid innehåller minst ett modejobb som är värt pengarna, är att i dessa tidningar slipper vi oftast det ständiga omotiverade flashandet av sextonåriga tjejers bröst.
Kolla i vilken europeisk tvåhundrakronorsmodetidning som helst(du vet dom där lite mer respekterade, lite mer "välgjorda", lite mer "tänkande", lite mer "med ett uppdrag") och inse att antalet flashade unga tonårsbröst är skrämmande.
Lägg av, säger vi.
Nej, dom ser inte roade ut.
Och vi roas inte heller. Det är inte snyggt. Det är inte lockande. Det är inte intressant.

Det är bättre om herr fotograf intresserar sig för den där Chanelblusen och få den att kännas lockande istället för de där små tonårsbrösten. Tack.

Gör nu som vi gjort, och släng in en prenumeration på Brittiska Elle och Vogue. Mode blir ju lite roligare och enklare så. Och som bonus får vi kanske ett par salladsbestick om vi har tur!