onsdag 2 december 2009

Årets bästa! Multimedialistan för 2009! På plats 40: Rune, Robin och Idjut

Sablar! Då var det dags igen! Att summera, ranka, synka och linka årets bästa. Vad tyckte vi allra bäst om av alla ljud vi lyssnade till och alla bilder och saker vi tittade på? Vi vet inte, men tänk om det var så här:

40. Meanderthals: Desire Lines (Album, Smalltown Supersound) och Robin Guthrie: Carousel (Album, Rocket Girl)
Ska man göra en lista med det bästa, ja då ska man börja mjukt och försiktigt. Och det allra, allra, allra bästa sättet att göra det är att göra det med dessa två skivor. Det här är musik för dig som gärna ha musik på samtidigt som du kollar på nån av alla de helt suveräna Kurt Wallander-filmatiseringarna som finns ute på marknaden. Det är mjukt och fint och minnesvärt. Kroppen slappnar av. Grannarna slappnar av. Räkningarna upphör att trilla in genom brevinkastet. Det känns helt enkelt bra.
Meanderthals är Norrmannen Fleksnes, också känd som Rune Lindbaek, i samarbete med allmöjligslagsdisco-dasarna Idjut Boys. Nuff sagt.
Och Robin "Robban Broberg" Guthrie, ja det är ju han den där goa från Cocteau Twins och faktiskt känns allt väldigt skönt och fint utan Elizabeth Frasers röst. Skivan använder han själv till att natta sina ungar med.