måndag 21 december 2009

Multimedialistan 2009! Plats 6: Barney Bubbles-boken!6. Paul Gorman: Reasons To be Cheerful. The life and work of Barney Bubbles (Adelita Ltd.)
Ja, det var ju synd att han skulle behöva dö, eller ja, till och med ta livet av sig för att det skulle komma ut en fantastisk bok med hans samlade arbeten. Barney Bubbles, mannen som fick i gång alla våra favoritfjollor: Peter Saville, Neville Brody och Malcolm Garrett. När Peter "Balle" Saville" och Malcolm "Nalle" Garrett såg hans omslag för Generation X-singeln Day By Day fattade dom precis vad det var dom skulle göra. Och det var ju för väl det.

Synd bara att Barney Bubbles arbeten inte uppmärksammats lika mycket som åtminstone Savilles och Brodys. Men men, nu kan det bli lite mer öppna dörrar och fönster till rummet med alla hans mästerverk i och med med denna praktbok.

Tänk var mumsigt det måste varit för Tjing-Tjong Bubbles att göra 21 olika versioner av Ian Durys skiva Do It Yourself! Hur gött är inte det, va?! 21 olika omslag, 21 olika tapeter! Hela tapetkatalogen!!

Och hans ändlösa, sett såväl till visuell variation som mängden vikmöjligheter, omslag till Elvis "Coco" Costellos Armed Forces är ju nåt av det finaste som gått i ett par vanliga lågskor!

Och vi kan tipsa om att boken är värsta gubbmagneten! Köp hem den och du kommer garanterat ha lägenheten fylld med lättklädda gubbar i femtiofemårsåldern inom 5-10 minuter! Vad sägs om det?! Så köp den nu.