onsdag 21 oktober 2009

Världen bästa färg & formbok!





Om du bara ska köpa en bok den här veckan, då är det inte så mycket att fundera kring. Då ska du köpa Henri Matisse: Cut-outs. Drawing with Scissors. Mer grundläggande blir det inte. Stor fin bok, 29x38 centimeter. Nästan femhundra sidor.
Och och och: Den består av två volymer, varav den ena är en faksimilutgåva av en av tidernas kanske fem bästa och mesta och viktigaste färg & formböcker någonsin, nämligen Jazz från 1948! På pricken en kopia ända ner till papperskänslan! Hur glada blir vi inte av sånt? Just det, vi blir jätteglada! För av någon anledning har vi aldrig lyckats lägga "vantarna" på nåt av de 270 exemplar som togs fram av "skiten".

Först, by the way, var temat tänkt att vara "cirkus" istället för "jazz", men det blev inte så tack och lov! För hur gay är inte cirkus?! Trikåer högt upp i luften, ha ha ha!
Är det nåt silverskägget och surgubben Matisse inte var så var det gay. Han låg bara med män nån gång då och då, när det inte fanns "quinns" i "närheten".

Så ta nu och be mamma om cirka femtonhundra pix och köp "skiten" på direkten! För har man den här, Brian Enos S:t Elmo's Fire, någon att ringa när man vill ligga, A Love Supreme och Mackan Krunegårds gamla t-shirt så kan man leva lycklig i uppemot hundra år.