tisdag 16 mars 2010

Vi rankar de bästa gratistidningarna!


Vi älskar verkligen att läsa och i synnerhet då gratistidningar. Gratistidningarna har en rapphet, lätthet och bredd som betaltidningar aldrig kommer i närheten av.
Vad vi framför allt gillar med gratistidningar är mixen av ämnen: nöje, underhållning, tv, mm mm. Här följer nu en lista över vilka vi tycker är de fem bästa tidningarna i det späckade gratistidningsutbudet!

1. Gratistidningen Metro måndag
En härlig guide in i veckan efter helgen. En tidning som får det att kännas helt okej med måndag igen. Här har vi fått oss serverat många matiga artiklar om män och kvinnor som gått ner i vikt, om knarkare, om folk som "nuppar" flera gånger om dagen, om folk som säger upp sig från jobbet och bygger sin egen lilla båt.
Favoritsida: TV-tablån.

2. Gratistidningen Metro tisdag
En tidning som känns som en vän. En tidning som tar upp såväl glädjeämnen som diverse problem man kan uppleva, t ex självmordstankar, tablettmissbruk, orättvisor, mm mm.
Överlag harmonisierar text, bild och färgval på ett mycket övertygande sätt i synnerhet i tisdagsdelen.
Favoritsida: Tv-tablån.

3. Gratistidningen Metro onsdag
En tidning som verkligen känns lill-lördag. Inget nöjestips är för meningslöst. Här kan man få sig en dråplig men tänkvärd krönika om en badmintonfjäderboll serverad som den mest självklara forehanden. Eller en välskriven artikel om melodifestivalen. Eller ett trovärdigt och minnesvärt test av semlor.
Dessutom fräck musikbevakning! Skivor beskrivs och betygsätts inom alla möjliga kategorier: rock, klubbrock, dansrock, människorock, folkrock, modern rock, ljudet av klädesplagget rock, mm.
I onsdagstidningen har vi fått oss ett stort antal bra tips om snyggt sittande jeansbyxor (som stilmässigt funkar fräckt ihop med såväl gammal rockmusik som med vanlig ny rockmusik).
Favoritsida: Tv-tablån.

4. Gratistidningen Metro torsdag
Återigen en tidning som inte värjer för de svåra ämnena. Faktiskt en tidning som fått oss att sluta med amfetamin, alkohol, "weed", starka såser, indiskt och att ljuga och istället börja träna och gå ut och ta en fika med nån manlig väninna. Tänkvärd och kritisk men alltid varm (som en kudde).
Favoritsida: Tv-tablån.

5. Gratistidningen Metro fredag
Okej. Bättre än så här blir det inte. En späckad gratistidning. Just det, späckad. Nej förresten, superspäckad. Nöje, underhållning, tv, mm mm.
Allt vi vet om nöje, underhållning och tv har vi lärt oss här. Här får du alltid nån minnesvärd, drabbande och lättläst kort artikel om primetime-tv, dansrock eller influensor.
Oftast väldigt tänkvärda recensioner av de mest prisvärda vinboxarna dessutom och sist men inte minst, relevanta receptvariantioner på sallader med oliver och feta!
Favoritsida: Tv-tablån.