torsdag 12 november 2009

Nåt skönt att ha i sängen med stor och tydlig typografi, tack!






Förlåt då. Va? Ja, förlåt att vi glömt att fota den här boken som kom ut tidigare i år och som man faktiskt ska ha. Joseph Connolly, som har hand om Iron & Wine-mannens skägg varannan vecka (oj vad vi pratar om Iron & Wine-mannens skägg ofta! Varför gör vi det?! Ja men hur ska vi veta det?! Jag vet inte! Förmodligen är det för att vi en vacker morgon vill vakna upp i hans skägg och känna oss mjuka och stela på samma gång) har samlat åttio år av bokomslag på förlaget Faber & Faber. Det gjorde han rätt i.
En hel del man kan leva ett lyckligt och komplett liv utan men en massa är också sånt som gör det lyckliga och kompletta livet ännu mer lyckligt och komplett. En massa omslag ser ut som Factory Records 1981. Och det tycker vi är trivsamt, klädsamt och lättsamt.
Om du av typsnittet albertus blir lika "sugen" och "i gasen" som vi blir av randigt, ja, då kommer du sjukskriva dig många långa dagar med denna bok i dina ägor.

Sen att han kunde hoppat över de hyfsat pliktskyldiga delarna "nittiotalet" och "tvåtusentalet" behöver vi inte nämna. För där tappar han smöret, trasslar in sig i sina byxor och eldar pengarna. Men som sagt, det lämnar vi därhän.