tisdag 3 februari 2009

Leif Pagrotsky: "Jag är Irans president"


Sedan 2005 har Leif "jobbat" inte bara som festprisse i Sverige utan även som president i Iran.
Anledningen sägs vara, att med två "uppskattade" identiteter så blir det också dubbelt så mycket fest! 
Sen sägs Leif visst gillat men också "lite lätt" tröttnat på sin "korta karaktär", som han kört med lysande resultat här hemma i Sverige, och därför satsat på karaktären Irans president som gett honom möjligheten att köra på en lite mer tilltagen längd. 

Med en "extra roll" har han haft möjlighet att t ex kamma sig lite roligt, på ett sätt som hade verkat märkligt om han hade gjort det som Leif. Som Irans president har han också haft möjlighet att färga skägget utan att "få skit" för det. En annan anledning till dubbeljobbet var att han under en längre tid känt av "det där hålet" inom sig. "Every man and woman is an island" är nåt som han ofta hördes mumla strax innan han sa jag till dubbeljobbet.

Leif är även väldigt svag för att handla second hand, eller "vintage" som han säger. 
"Att ha en så kort look som jag har som Leif är ett problem när man handlar vintage, för det var flera hundra år sen folk var så korta och den stilen man hade då för flera hundra år sedan är inte min stil, så därför är det skönt att kunna köra Irans president-grejen."

Leif säger att det är förvånansvärt lätt att mörka dubbeljobbet. Oftast räcker det med att sms:a "sover långt borta i natt", för att skingra misstankar om nåt "skumt", när han tvingas jobba lite extra som den ena eller andra "killen". 

Om man ställer de två karaktärerna mot varandra kan man beskriva dom som "helt vanligt stadsbo" (Leif) och "helt vanlig bybo" (Irans president).