fredag 21 augusti 2009

Vi testar andra yrken! #1: Snickare!
Det är lätt att bli "förblindad" när man lever ett liv som bloggare. Det finns så mycket annat där ute som man inte vet hur det funkar! Så vi tog ett beslut häromveckan att testa lite andra yrken.
Igår testade vi att jobba som snickare.

Vi tömde kontoret på allt onödigt och "vips" så fick vi helt plötsligt väldigt mycket plats! Istället flyttade vi in en rejäl hyvelbänk.
Fast vi kunde inte riktigt komma på vad snickare gör. Sen efter ett tag kom vi på att snickare gör nog mest smörknivar. Ganska små smörknivar. Sådana som överlever flera generationer. Sådana som man gärna använder varje dag, ibland kanske flera gånger per dag.

Sen när vi gjort smörkniven hade vi inte mer arbetsmaterial (på bilden ser ni vilken liten smörkniv vi gjorde, för på bilden ligger smörkniven placerad på min mage!),

Efter ett tag, då vi som sagt inte hade något mer arbetsmaterial, började jag att hyvla ner hyvelbänken. Det var kul.

Allt sammantaget var det ganska trevligt att vara snickare, det var framförallt kul att få jobba med kroppen men även med trä.
Eventuellt lägger vi ner "bloggskiten" och kör "snickargrejen" på heltid. Förutsatt att vi kommer på vad man ska göra med allt trä.