söndag 9 november 2008

Multimedialistan: Det bästa från 2008, plats 40-31!



Japp, årets första årsbästalista! I år är det studiopubliken från hela säsongens Postkodlotteriet som fått säga sitt. Så här har du hela julklappslistan! Topp 40 för 2008! Allt är länkat och klart! Klicka, köp, dö en smula och lev sen mer än nånsin.
Idag presenteras stolt: Plats 40-31.

40. Woolfy vs. Projections: The Astral Projections Of Starlight (Musikalbum, Permanent Vacation), Quiet Village: Silent Movie (Musikalbum, Studio !K7), Low Motion Disco: Keep It Slow (Musikalbum, Eskimo Recordings)
Hemmakvällsmysdisco respektive hemmakvällsknasterwidescreensexoticaslörock respektive musik för en italiensk strand som alla tre passar perfekt till höstens boeuf bourgignon-bjudningar. Behagligt och trevligt.

39. Apartamento (Tidning)
Perfekt till lågkonjukturen kommer en spanskfödd inredningstidning med hem som ser ut som skön skit. Egentligen mer förljugna än "de andra" magasinens exklusiva snordyra hem: snordyrt ser för det mesta lika snordyrt ut in real life, medans dessa små kaosborgar kan se...sisådär ut när man står på plats. Ja, dom kan till och med lukta. Mediaklassunk.
Nu väntar jag på motsvarande matlagningsmagasin. Eller inte.

38. Lykke Li: I´m Good, I´m Gone (Singel, LL Recordings), Duffy: Mercy (Singel, A&M), Lena+Orup: 1 Skäl (Albumspår, Roxy)
Tre fantastiska små skivor jag hittade i pappas skokartong med sextiotalspopsinglar som svänger som folk är mest!

37. Vanity Fair Portraits (Bok, National Portrait Gallery)
Precis som varje nummer av Vanity Fair är, så är detta en russinkaka med så mycket russin att kakan inte fick plats. "Dom" är alla här. Varenda kotte ser fantastisk ut, från Martha Graham till Arnold Schwarznegger via Aldous Huxley och Helen Mirren.

36. Brian Finke: Flight Attendants  (Bok, PowerHouse Books)
I alla fall jag får väldigt svårt att prata normalt och vara fullt tillgänglig när det kommer en bok med "behagliga" bilder på flygvärdinnor. Femtio väldigt "trevliga" bilder. En "viktig" bok.

Om du fyller jämnt och ska ha fest och inte vill att det ska svänga, då är detta skivan! Istället får du vara ifred och du vet kanske inte vad du fått i dig men det blir skön kudde av allt från Duke Ellington och Chris Watsons naturljud till Lee Hazlewood och Arthur Russell. Gå och lägg dig.

34. Andy Warhol´s Interview: Omslagen (Tidning)
Efter ledarbyte har det gungat lite hit och dit i Interview och jag vill inte påstå att det blivit en bättre tidning men deras senaste omslag kommer få det att trummas på auktionskammaren om några år. Missade du Kate Moss-omslaget så missade du nåt fint. Tyvärr.

33. New York Magazine (Tidning)
Egentligen ville jag nöja mig med deras fyrtioårsjubileumsnummer (ha, ha, så mycket av det bästa i ett nummer), men tog med hela "bibban" för vi talar en veckotidning som dribblar brallorna av andra veckotidningar. Ska mäta och återkommer när jag vet hur många decimeter fantastiska rapporter man får på ett år från en stad man inte befinner sig i.

32. Italoboyz vs. John Coltrane: Bahia (Singel, Mothership)
Oj, oj, oj, det är precis så här grannarna vill att sin måndagskvällsjazz! Hela huset vevar med armarna! Egentligen så lysande att detta är årets etta. Nu hinner jag inte skriva mer för nu ska jag spela hypnotisk repetetiv luftsaxofon! Vi ses i Düsseldorf.

31. N*Gradjean: The First Picture (Albumspår, Music For Dreams)
Ska det vara bara en låt med (förmodligen) skäggig kille med gitarr och krossat hjärta så ska du bjuda denna kille på kaffe och croissant. Två minuter som vill gosa med dig. Hypnotiskt.

Fortsättning följer...