onsdag 9 november 2011

Falsk bloggare gripen!

Idag har det uppdagats att en av de yngre killarna här på kontoret har blivit polisärende, då han under lång tid agerat under falsk identitet och utgett sig för att vara helt nomal. Det hela är så klart obehagligt. Bildbevisen är många där man ser hur han spelar helt normal bland helt vanligt folk. Det är inte alltid helt dåligt spelat.


Här är ett av de tidigast dokumenterade fallen. Han bär "vanlig grön jacka" som han ofta bar vid sina "vanliga tillfällen". Då var det ingen som misstänkte något. När man ser bilden nu reagerar man på att han kliar sig väldigt onaturligt och "nervöst". Att han dessutom "konkar" omkring med en märklig plastkasse med ett gult "M" tryckt på, borde ha väckt vissa misstankar.


Här är ett tillfälle ett par veckor senare. Han sitter till bords med vanligt folk. Det märkliga är att han inget äter. Han bara sitter där och försöker le, men det hela ser bara väldigt märkligt ut. Dessutom bär han med sig nån konstig stor flätad korg som liksom är monterad på hans högra arm.


Här borde fler ha annat oråd. Han bär återigen sin gröna "normaljacka", men tittar åt helt fel håll.


Här åker han fjärrtåg med återigen vanligt folk. Foldern håller han dock uppochned.


Ett tillfälle en månad senare. Återigen på restaurang, nu med Truman Capote-lik vanlig människa. Än en gång sitter han där utan att varken äta eller dricka. Varför ringde inga varningsklockor?!


Här ett tilfälle när han själv kanske började känna att avslöjandet var nära. Så tolkar vi i alla fall de troligen stulna solglasögonen. Står också ganska onormalt. Märkligt plagg liksom hängt över ena axeln.


Här har det börjat "skena" rejält. Samma tillfälle som bilden ovan, men här har han tagit fullt "kommando" och pratar om "allt möjligt". Flera personer har vid senare tillfällen sagt att man inte "fattade riktigt allt, en del var ganska svårt att begripa". Dessutom har han "släpat" med sig nån form av transistorradio.


Här har han börjat utöva makt. Han bad, har det berättats i efterhand, alla att sprida ut sig en och en, så skulle dom få känna hur han kunde framkalla regn. Nåt regn kom aldrig, däremot en kraftig vind som förde med sig att den "fisliknande" doften från det intilliggande pappersbruket blev "påtaglig". Flera personer upplevde ett starkt obehag. Hela tiden mumlade han "allt är normalt, helt normalt".


Här står han väldigt, väldigt nära helt normalt folk. Lutar obehagligt mycket på ett sätt som känns mer skrämmande än "snurrigt".


Nu har han åter iklätt sig sin gröna "normaljacka". Skillnaden är att han nu börjat ge sig på "tjejer". Den här tjejen frågade om vägen till stationen. Han sa (eller snarare skrek, upplevde hon) att han visste precis vad den låg. Men sen när hon gick efter hans beskrivning kom hon nån helt annanstans.


Återigen i "full gallop". Många har berättat att det var inte mycket som gick fram.


Här är bara nån timme innan polisen grep honom. Man ser den "galna" blicken på pengarbunten. Mannen med pengarna är en helt vanlig "kille" som sparat ihop till ett pubbesök under en längre tid. Inga av pengarna försvann, annat än på "planerat vis". Dock hade mannen en mycket obehaglig känsla hela nästföljande dag. "Vem vet vad han planerade att göra?", som han har sagt till polisen i efterhand.