tisdag 25 oktober 2011

Nu byter vi namn till Biobloggen och recenserar film!

Vi fick nån skitjobbig grej med ögonen, dom liksom sved som satan och liksom bara sved och sved, så vi liksom kunde inte läsa några böcker. Istället gick vi på film. Det var verkligen superkul och gott med såna där långa supersmala rätt hårda korvar! Här är vad vi kollade av på repertoaren.

"Apflickorna" Drama av Lisa Aschan
Det här är verkligen en riktigt, riktigt konstig titel! För det är inte en enda apa i hela filmen! Eller är det kanske felstavat på affischen? Otroligt slarvigt, isåfall. Det här var verkligen skitsvårt att förstå, för dom sa otroligt lite, och då är det ju väldigt svårt att förstå vad dom menar, om dom inte säger nåt. Tycker nog det hade varit bättre om den kanske hetat Tjejer till exempel, det hade nog fått väldigt många fler att titta. Den var "sådär", i alla fall så länge vi kollade. Den var bra i början när det liksom var många fler kortare "episoder", dom kanske inte hängde samman så bra, men ändå hängde vi med ganska bra. Bl a var det nån grej med yoghurt och nåt sen med kaffe som vi tyckte var riktigt bra. Måste ha kostat ganska mycket att göra!

"Nader och Simin-en separation" Drama av Asghar Farhadi
Det här är en så himla "neggig" titel. Det hade räckt med de två namnen som titel känns det som, fast vi skulle nog föredra namn som är lättare att komma ihåg, för dom här är supersvåra att komma ihåg! För som när vi gick från bion, då mötte vi en som vi kände igen lite grann och han frågade vad vi hade tittat på och vi svarade "vet inte", vilket ju låter jättekonstigt. Därför hade det varit bättre om den hetat "A och B", till exempel. Den här var också bäst i början när den handlade om ekologisk dryck som nu finns i tre olika smaker. Och så var det en väldigt mycket kortare film i början också som var väldigt bra. Filmen med dom konstiga namnen var alldeles för lång, tror jag, för vi gick efter ett tag. Måste ha kostat en förmögenhet att göra!

"Pina" Dokumentär av Wim Wenders
Kunde inte ha sagt det bättre själv, faktiskt! Vi gick efter ett tag (7-8 minuter). Superobegriplig och jätteoverklig. Bäst i början med grejen med superfina bilen och sen med chokladen. Tror inte det här har hänt på riktigt. Finns även affisch med samma namn. Måste ha kostat en förmögenhet att göra!

"Contagion" Dramathriller av Steven Soderbergh
Här var det synd att man inte valde att göra en thriller, istället för en dramathriller. Det gjorde att det hela blev lite "snurrigt", att man inte riktigt hängde med. Var väldigt bra i början med shampoot och den där killen i nya byxor. Enormt mycket människor i filmen, rätt många sjuka, tyvärr, vilket skapade en lite "neggig"stämning, faktiskt. Måste ha kostat en förmögenhet att göra!

"Midnight in Paris" Komedi av Woody Allen
Det här var roligt! Har faktiskt varit på väg till Paris flera gånger (fast av olika anledningar har det aldrig riktigt blivit av), så därför kände man igen sig en del i ganska mycket. Namnet på han som gjort filmen känner man ju igen från nåt (men kan inte placera). Filmen verkade vara ganska lång, så vi gick efter ett tag. Bra i början med byggvaruaffären och även den där juicen var kul. Måste ha kostat en förmögenhet att göra!

"Jane Eyre" Drama av Cary Fukunaga
"Den här är helt klart inte svensk", kunde vi säga efter ett tag, för det var så konstiga namn hit och dit. Lång långfilm, gissar jag. Svåruttalad titel. Bäst i början med bilen och med han som ville ha internet. Kul med tjej på affischen! Hon var även med i filmen. Måste ha kostat en förmögenhet att göra!

"Stockholm östra" Drama av Simon Kaijser Da Silva
Lägg det regissörnamnet på minnet om du kan! Så otroligt långt namn! Därför var det bra att filmens namn var lättare att komma ihåg (fast dagen efter fick jag för mig hela tiden att den hette T-centralen!), En del bra korta filmer i början och kul grej med en tvål också. Micke Persbrandt var med (han var även med på affischen) och han är alltid kul att se, han pratar ju rätt roligt. Tyvärr hann han inte pratat så mycket innan vi gick. Måste ha kostat otroligt mycket att göra!

"Bobby Fischer against the world" Dokumentär av Liz Garbus
Här blev det så himla konstigt allting, för vi trodde det var en Bryan Ferry-film! Fast han spelade väl inte schack direkt, utan gitarr rätt ofta, va? Kul med schack, men inte kul. Bra lite kortare film i början och även en kul grej med en badstrand och ett parasoll. Tror faktiskt inte det här har hänt på riktigt. Måste ha kostat en förmögenhet att göra!

Nästa vecka är charkuteribloggen tillbaka som vanligt.