söndag 9 maj 2010

Strange

Ett oroväckande stort antal människor har senaste tiden ringt hit och med intensiv, hetsig och aggresiv röst ställt frågan: Vilken är världens bästa hemmaihopklippta film med mellanpartierna från typ nån Depeche Mode-film som typ heter Strange och som släpptes typ 1988 och är filmad av typ nån holländare som heter nåt i stil med typ Anton Corbijn??!!! Väldigt svår fråga så klart men efter lång stund kom vi fram till den här eftersom filmen i fråga, alltså Strange, är nåt vi älskade att titta på en gång för länge, länge sedan.
Nåt med den här trettiominutersfilmen satte the pace for the rest of our days. Och det får oss att minnas att det fanns en tid när Anton Corbijn kändes som det enda rätta. Man satt där "mitt i livet" och visste inte hur man skulle kunna välja mellan Anton, Herb Ritts och Bruce Weber och det kunde man ju så klart inte utan man tog hela kakan och åt och åt och åt och åt.

Favoriter: dansken och italienskan.
Sen kan du så klart också koka kaffe, vispa grädde och titta på de faktiska videosarna i filmen: A Question of Time, Strangelove, Never Let me Down Again (med sitt snygga dansparti i slutet), Behind The Wheel och Pimpf.

Tyvärr har den aldrig getts ut på dvd, bara på det slimmade formatet vhs. Ja, och laserdisc såklart.