onsdag 13 maj 2009

Materialtestdag



Ett par gånger i veckan kör vi materialtest tillsammans hela "gänget". Vi sätter oss i cirkelformation med mikrofoner (dom fungerar inte men ser "proffsiga" ut), och så får alla (var och en klädd i sin jobb t-shirt i den färg vi gemensamt valt till var och en, utifrån hur vi "upplever" personen) läsa upp det dom "skapat" för publicering den kommande veckan. 

Allt bedöms "ögonblickligen" med omdömen som "uselt", "ha ha ha nej", "okej" och "kör". Idag var det Majvor som var helt suverän! Hon har jobbat upp en otrolig säkerhet i sin bloggrapportering om vad som händer både här och där. Hon står för mer eller mindre allt material den kommande veckan. Själv fick jag rätt många "uselt", ja, faktiskt allra flest, vilket var lite tråkigt såklart. 

Den som efter hela genomgången fått flest "uselt" får sen sitta i mitten av en ny cirkelformation men nu på golvet, med alla de andra runtomkring, i ett nedsläckt rum. Allt för att skapa en både läcker och obehaglig stämning. 
När man sitter där ska man lyfta fram alla saker man gjorde dåligt och de andra ska då instämma. Detta för att man ska lära sig av misstagen och bli en bättre arbetskamrat och bloggare. 
Alldeles efteråt känns det i ärlighetens namn inte jättebra. Men efter några dagar har man oftast repat sig och trivs jättebra på jobbet.