tisdag 26 maj 2009

Äntligen en Jo Ann Callis-specialare!













Det har tisslats och tasslats en längre tid nu, i såväl tända som släckta rum: "Visst är det en Jo Ann Callis-specialare på gång på den där Pills Thrills-bloggen?" Ja, visst är det det! Faktum att nu är den här och varar ett helt inlägg!
Så, här börjar nu Jo Ann Callis-specialaren: 
Los Angeles-fotograf vars bilder du kan, om du har långhelg, "kila" iväg och titta på hos killarna och tjejerna på Getty Center i Los Angeles. Gör det, för tjing tjong vad hon är bra! Jag har inga planer på att sätta fingret på vad det är, för din mamma jobbar faktiskt inte här, och du gör det så bra själv. Men hennes fantastiska trissbilder i serien Grids får mig att på något sätt och vis att tänka på Brian Griffin (du har väl inte glömt att köpa hans fina, lilla sammetsbok Influences som jag nämnt här en gång tidigare för länge sedan? Om du glömt, så kan jag tipsa om att han brukar skicka med nån extra bok med beställningen om man beställer från hans sida. Annars är det bara att köpa "skiten" där mamma och pappa beställer allt till hemmet).

Bilderna ovan från serierna Grids, Fabric, Animals/Foods, Early Black & White och Early Colour.

Om du inte "pallar" att kila över till Getty Center är det bara till att köpa utställningens 96-sidiga bok, Woman Twirling.