måndag 8 juli 2013

Alla goda ting är tre: The circle of skivomslags-life

Killarna i Triple & Touch ramlade förbi kontoret och hojtade och hade sig. Vi var just inte så sugna på att ha dom hojtandes och ramlandes på kontoret så här i sommarvärmen, så vi sa att tyvärr det funkar inte just nu, för vi ska nämligen precis lägga upp tre jpgs (som vi tankat ner från intranet) på internet, förreställandes några skivomslag med ringar och cirklar som tema.

Uppifrån och rätt ner i trollet: Poèmes Pour Mi av Olivier Messiaen (Decca, 1973). Pierre Boules dirigerar BBC Symphony Orchestra. Omslagsbilden Manifestation 1964 av Peter Sedgley finns på Tate och dit gick säkert Trevor Key och Peter Saville innan dom gjorde omslaget till New Orders Blue Monday 88 (Factory, 1988). Var John Macklin och (än en gång) Trevor Key hade varit innan dom satte sig ner och gjorde omslaget till The Work of Record Producer Martin Hannett (Factory, 1991) vet vi inte, men det är inte snack om att dom fick feeling. Fint som schnus.
Ringarna på vattnet, fåglarna på taken, fiskarna i havet.
En fin liten hyllning till den då nyligen bortgångne Martin "Martin" Hannett.

Och logiska fjärde är så klart Silent Shout. Men då är det inte en triss längre och triss är det bästa vi vet, så det får vara.