onsdag 5 december 2012

Ge oss en bild med hatten på huvet, den tajta ljusblå tischan på kroppen och tygblommor som fladdrar i vinden, så skriver vi en text som vi klistrar in på internet!Klart man egentligen ska ha originalet utgivet på Bulfinch Press 1983, men då vi är så typical us-svaga för bilden som japanska Super Labo valt till omslaget på sin utgåva från 2010, så jpgar vi här fast den istället för originalets omslag.
Oavsett vilken utgåva av Joel Meyerowitz Wild Flowers du väljer så är det en samling strålande citybilder med vidsynt blomstertema. Bilderna är tagna mellan åren 1963–1981. 
Japparnas lite blyga utgåva kan du köpa här. Men du är ju den du är och köper därför så klart originalet som finns till exempel här.

Annars tror vi att Joels mest visade, och väldigt snygga, bild är den här. Fast bäst (och med annan estetisk ram) är väl den här.

Om du heter Mycket och vill ha mer, då får det bli den sjuhundrasidiga och därmed fullsmockade boxen som killarna och tjejerna på Phaidon varit så himla gulliga att skramla ihop till.